Om Save2day

Information om den hållbara mötesplatsen Save2day
Save2day är en miljövänlig mötesplats som publicerar kloka råd i Spara i dag som sänker dina kostnader och minskar 
miljöbelastningen. Även viktiga Hus- och trädgårdsråd med barnsäkerhetstips. Och guider med Elbilar, Second hand, Gårdsbutiksförteckningar och listning av samtliga 278 Hållbara företag som utsågs i Sustainable Brand Index 2023.

Vår målsättning
Save2day ska tillsammans med alla engagerade besökare bidra till ett ökat miljömedvetande som påverkar familjen, kollegor, företag och politiker. Tillsammans ska vi göra skillnad, det är vårt mål. Agera hållbart idag, för morgondagen. Ett exempel är våra energisparråd i Spara i dag. Följ dem så bidrar du till att minska vår klimatpåverkan samtidigt som att du spara en hel del pengar. Förutom goda råd, erbjuds nya hållbart tillverkade produkter till låga gruppköpspriser och rekonditionerade produkter. Även hyrprodukter. Save2day ska aktivt bidra till att det vi erbjuder inte bidrar till slit- och slängsamhället.

Kort om nätbutiken Save. Lägsta Sverigepris är vårt mål.
När Save2day väljer vad som ska erbjudas i Nätbutiken väljer vi ut de produkter där tillverkaren tagit miljöhänsyn vid val av delar och att de agerar hållbart vid tillverkningen, vid transporter och vid garantiärenden. Produkterna ska även vara restaurerbara, återvinningsbara och ha lång livstid. De produkter som vi erbjuder är vid en jämförelse mellan likartade produkter det klokaste miljövalet. Vi ska även erbjuda trädgårdsprodukter för att gynna den biologiska mångfalden.


Gruppköpet av hållbara produkter ska gynna de företag som erbjuder hållbara produkter 
och bidra till att sätta press på de företag som är hållbart passiva.
När du beställer blir du gratis medlem i gruppköpet, ger dig lägsta pris. Baserat på erfarenhet vet vi att många köper gruppköpsprodukterna. Mängden ger nätbutiken Save mängdrabatter hos tillverkaren som gör att vi kan erbjuda ett lågt gruppköpspris omedelbart och leverera snabbt, inom 2-4 dagar. Lägsta Sverigepris är vår målsättning med gruppköpet, utan att försena leveransen.

Rekonditionerade produkter blir allt populärare
Vi förstår varför. Samtliga rekondprodukter har rekonditionerats och testats av kvalificerade tekniker. Förutom eventuellt något skönhetsfel är produkterna i skick som nya och har minst 1-års garanti. I Nätbutiken skriver vi alltid ut om produkten är rekonditionerad, om inte är produkten fabriksny. Här finns länkar till de populäraste tjänsterna

Save2Day stöttar klimatsmarta second hand-butiker
Att köpa kläder som någon annan tröttnat på är miljöklokt. 
Vi har listat de flesta i hela Sverige i en länsindelad A-Ö förteckning.